Afdeling Kust Vlaanderen

Een project in opdracht van Afdeling Kust van de Vlaamse Overheid. De bedoeling van deze virtuele tour is de bezoekers van de website een beeld te geven van de Vlaamse Jachthavens, op punten waar Afdeling Kust, belangrijke verbeteringswerken heeft laten uitvoeren. Door de uitgestrektheid van het gebied werd ervoor gekozen om panoramabeelden te maken met behulp van hoogstatief. Vanop 20 meter hoogte krijgt men een mooi uitzicht op de omgeving.
klik hier om de Virtual Tour te bekijken

Afdeling Kust:
Het bevorderen van watergebonden recreatie is een opdracht van de afdeling Kust. Deze taak past in de visie van het geïntegreerde beheer van kustgebieden.
Kustjachthavens hebben een toeristisch-recreatieve maar daarnaast ook een economische waarde. Bovendien verfraaien ze de badplaats en verhogen bij inwoners en recreanten de kustbeleving en de watergebonden ervaringen.
Gekaderd in het “Beleidsplan Waterrecreatie, Watersport en Watertoerisme” van de Vlaamse overheid is voor de kustjachthavens de uitbreiding van de faciliteiten en het aantal ligplaatsen een prioriteit.
Als ondersteuning van watergebonden recreatie bouwt de afdeling Kust in Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge de kustjachthavens uit door:

  • het realiseren en op diepte houden van dokkende bouw van kaaimuren en glooiingen
  • het realiseren van basisinfrastructuur voor het aanmeren
  • de constructie van scheepshellingen, steigers en trappen
  • het aanleggen van wegenis zoals fiets- en wandelpaden
  • het verfraaien van de groenzones
  • het onderhoud van de infrastructuren

Tot de watergebonden recreatie in de Vlaamse kustjachthavens horen behalve de zeilvaart ook de pleziervaart, de toervaart, de sportvisserij en het fietsen en wandelen langs dokken en op staketsels.
Al deze sport- en vrijetijdsbestedingen vinden in de havens hun gading, sommigen hebben er een eigen vaste stek.
teksten © MOW Vlaanderen

Comments are closed.